Friluftsutstyr til låns

DELEKULTUR:

Vi ønsker å skape en dele/lånekultur.

Det er både bærekraftig og økonomisk å dele på utstyret. Hvorfor skal alle kjøpe? I tillegg er det med på å utjevne sosiale forskjeller. Vi kommer ikke unna at friluftsutstyr er dyrt, og vi synes det er utrolig trist hvis økonomi skal hindre noen i å oppleve det fantastiske friluftslivet. Å ferdes i naturen er helt gratis, men f.eks. overnatting i telt gir opplevelser som barna aldri glemmer. Å lage middag på bål eller stormkjøkken smaker utrolig mye bedre enn hjemme.

Dersom dere ønsker å låne noe, kontakter dere Lise innen torsdag den helgen dere trenger det. Det går også an å låne en ettermiddag, f.eks en gapahuk eller stormkjøkken.

Utstyret må leveres tilbake neste virkedag i samme stand som dere fikk det. Vi håper dere tar vare på utstyret og gir beskjed dersom noe er ødelagt. Dette er et forsøk, som vi håper og tror vil fungere veldig greit.

 

UTSTYR SOM DERE KAN LÅNE:

 

Helsport Svalbard camp 5: Dette er et fjelltelt som tåler all slags vær, regn, snø og vind. Det er et 5-mannstelt, dvs. 5 personer på smale madrasser. Bruker dere vanlige luftmadrasser er det ikke plass til 5. God plass til 2 voksne og 2 barn i alle fall.

Bilderesultat for helsport svalbard camp 5

Tentsile Vista: 3-mannstelt som en henger opp mellom 3 trær. Vil absolutt anbefale at dere ser på youtube hvordan man setter det opp på forhånd. En spesiell opplevelse å sove over bakken. Dette er tungt å bære, så ikke legg ut på en ekspedisjon med dette i sekken. Finn en skog hvor det ikke er så langt å gå.

Bilderesultat for tentsile vista 3p

 

Telt, Frisport Yaranga 2-mannstelt: Et utrolig lett og lite fjelltelt som en kan bære med seg hvor man vil.

Bilderesultat for frisport yaranga 2 light

Lavvo: 16-mannslavvo: Uten bunnduk. Denne er veldig stor…

Bilderesultat for 16-manns lavvo

 

Lavvo: 6-mannslavvo uten bunnduk. 

Bilderesultat for 6 manns lavvo

 

Gapahuk, bacpacker 1: Vi har flere små gapahuker som er ypperlig å sette opp mot vind og regn. Fin sitteplass til 4-5 personer. Utrolig lett å sette opp.

 

 

 

Bilderesultat for backpacker 1

 

Stormkjøkken: Vi har flere stormkjøkken for gass. Dere må selv kjøpe gass. Det følger med en stekepanne, to panner, klype og en kaffekjele. (vil anbefale kokekaffe)Det er bare å spørre hvis dere ikke har brukt stormkjøkken før.

 

Bilderesultat for stormkjøkken med gassbrenner

Hengekøye: Vi har 4 barnehengekøyer som de små barna elsker å sove i. Kan absolutt anbefales.

Bilderesultat for hengekøye kids

 

Tarp: Vi har også flere tarper dere kan låne i ulike størrelser. Disse er veldig kjekk å ha med på tur hvis det er fare for regn når dere skal spise lunsjen....

Bilderesultat for tarp

Nesmyra: Vi har en opp en flott Finnstadlavvo som dere kan besøke. Her er det bålpanne dersom dere ønsker å lage mat.

Dere kommer hit enten med båt (Øst for Giljeholmen) fra Ørnhaugen (meget kupert, men vi har gått her med 4-5 åringene) eller ved å parkere ved barnehagen og gå mot sjøen. Her kommer en ikke over når det er full flo. Dersom dere skal parkere her må dere gi beskjed til Lise først.