Sjøhuset og båtene

SJØHUSET:

Barnehagen har eget sjøhus som vi bruker til alle årstider. Bygget var nytt i 2011, er isolert og har innlagt vann og strøm. Det er et supert sted å være hvis det er for kaldt til å gå i fjæra. I sjøhuset har vi brettspill, puslespill og togbane. I tillegg er det en super plass å spise lunsjen sin. Alle barna må ha egen redningsvest i barnehagen, slik at vi kan gå til sjøen når vi har lyst. 

BÅTENE:

Vi har en 15-fots Eurocraft, en 15-fots pioner og en 12-fots pioner. I tillegg har vi nå fått tak i "Den sorte dame", den skal restaureres litt før vi sjøsetter den.

I tillegg har vi en kano og 2 kajakker. Kanoen er helt gjennomsiktig og det er veldig spennende å se alt som lever på bunnen av sjøen, det er som å sitte i en sjøkikkert. 

Alle voksne som har ansvar for barn ved sjøen eller i båt har til enhver tid oppdatert livrednings- og førstehjelpskurs. De som bruker båtene har fått grundig opplæring og har båtførersertifikat. 

Den sorte dame!

2 av båtene

Den skal tidlig krøkes...

Vi har våtdrakter så vi forlenger badesesongen.... Her leker en gruppe barn på en isoleringsmatte som flyter, men er ganske ustø. God balansetrening og ypperlig leketøy for å bli trygg i vann. Det er ikke farlig å falle uti, vi må bare trene på å komme trygt opp igjen. 

Vi har egen fjære ved sjøen som vi bruker så sant været tillater det. Her samler vi små krabber, reker, skjell, tang og masse annet spennende som lever i fjæra.  

Naturen gir rom for et mangfold av opplevelser og aktiviteter til alle årstider og i all slags vær.

Naturen er en kilde til skjønnhetsopplevelser og gir inspirasjon til estetiske uttrykk. Ifølge rammeplanen skal barnehagen bidra til at barna blir kjent med og får forståelse for planter og dyr, landskap, årstider og vær. Det er et mål at barn skal få en begynnende forståelse av betydningen av en bærekraftig utvikling. I dette inngår kjærlighet til naturen, forståelse for samspillet i naturen og mellom mennesket og naturen.

For å bli glad i naturen må vi oppholde oss i naturen.

FISKE OG KRABBEFANGST:

Vi tar barna med på fisketur når været tillater det. Det er kjempestas å få fisken med seg hjem fra barnehagen. Vi tar barna med og sløyer fisken og vi ønsker at spesielt de eldste skal få erfaring med sløying av fisk. Det er også veldig spennende å studere innvollene på fisken og finne ut hva det er for noe. 

Dagens fangst!

I krabbesesongen har vi krabbeteinene ute så sant det er ok vær. Det er veldig stas å være med og hente teiner, men det er også mye arbeid. Først må vi fiske agn, så må teinene settes, for så å hentes dagen etter. Vi samler krabbene i krabbehus ved naustet og spiser de gruppevis eller samlet. Noen ganger koker vi krabbe i naustet, andre ganger koker vi krabber på bål i fjæra med alle barna.