Viktig info før barnehagestart

Viktig info før barnehagestart:

RYGGSEKK:

Alle barna har egen sekk. Glidelåsene får barna opp selv, båndene må de aller fleste ha hjelp til. Sekker med bånd har ofte en klips i front som barna heller ikke får opp. Vi opplever ofte frustrasjon når barna ikke får opp sekkene selv når de vil, det handler litt om selvstendighet. Fra høsten 2017 får alle de nye barna sekker fra barnehagen. Dersom dere heller vil kjøpe en egen sekk må det være lommer på sidene med plass til flaske,klips over brystet og uten noen tau. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker.

Nederst i sekken må det til enhver tid ligge et skift i en vanntett pose. En bukse, en genser, sokker og truse. Sjekk hver dag om disse er brukt, og legg nytt skift i sekken ved behov.

Frokost, lunsj og frukt i sekken, fint for barna hvis frokosten ligger øverst så de ikke spiser av feil matboks. Frokostmatboksen legger vi igjen i en grønn kasse i barnehagen så vi har minst mulig i sekken når vi går på tur. PS: Lurt å ikke ha disse kjempestore matboksene til lunsj, de tar mye plass og mange er tunge, tenk vekt.

Bleiebarn må ha en bleie i sekken.

KLÆR:

Barnet kommer ferdig påkledd i barnehagen. Ull er det beste underlaget uansett vær, fleese eller ull som mellomplagg og vann og vindtett ytterst.  Todelt sett er bedre enn kjeledress på høst og vår, da har barnet mulighet til å ta av seg jakken hvis det blir varmt. Todelt sett inni er også smart, så barnet slipper å ta av alle klærne bare fordi det er vår nederst på beina…Stillongs er bedre enn strømpebukse, da kan vi bare skift sokkene...Det er ikke nødvendigvis det dyreste som er det beste.

Tips: Sjekk at det er stram strikk nederst på ytterbuksen/regnbuksen!

I kurven i barnehagen:

2 bukser, 2 gensere, 2 par votter, ekstralue, et ekstra yttersett og ekstra støvler/vantett sko. Vi har ikke ekstra klær til låns, vi ringer dere hvis barnet mangler klær.

MERKING AV KLÆR:

Viktig at alle klær og sko er merket med barnets navn. Dere kan kjøpe ulike stryke/klistrelapper på nettet, eller kjøpe en vannfast penn – lurt å ha begge deler. Vi har til enhver tid masse klær som ikke er merket og vi bruker utrolig mye unødvendig tid på å finne eieren!

BLEIER:

Dere som har bleiebarn må selv passe på at det til enhver tid er bleier i barnehagen. Vi pleier samle inn penger og kjøpe papirservietter på fellesen, dette for at ikke alle skal ha hver sin pakke servietter i sekken sin.

VÅTE KLÆR:

Alle barna får en miljøpose som vi samler våte/skitne klær i, den skal til enhver tid henge i grovgarderoben så den er lett å finne, og den skal være tom. Denne tar dere med hjem når dere henter. Vi har tørkeskap som vi bruker til votter og luer ved behov, men alle må ha ekstra votter og luer allikevel. Vi kan dessverre ikke tørke 40 dresser, regntøy osv, det er bare plass til 2 dresser i tørkeskapet….