Litt om oss...

ALLE PIRATENE SOM JOBBER I LANGØY FRILUFTSBARNEHAGE

 

Kjernetid

Vi har kjernetid i barnehagen fra 09.30 – 14.30. Det er viktig at barnet leveres innen 09.30, både for barnets egen del, og i respekt for de andre barna. Dette for å unngå at de andre barna skal stå og vente når vi skal gå på tur. Vi går ut porten 09.30.

 Vi er en gårds og friluftsbarnehage som holder til på Langøy. Vi har stor tumleplass innenfor gjerdet med kupert terreng, og all verdens muligheter utenfor gjerdet...

Vi ønsker å være på tur så mye som mulig. Lekeapparatene er like hver dag hele året, mens naturen er i konstant bevegelse, og vi ser at det mye mer kreativ lek og mindre konflikter når vi er på farten. Dessuten er det helt andre kroppslige utfordringer å være for eksempel i skogen enn på samme areal hele tiden.

Vi har 5 pedagoger, 3 som har gått natur-og friluftslivslinjen, en som har utefag og en som har  småbarnspedagogikk. I tillegg til flere videreutdanninger som GLSM, spesialpedagogikk, naturfag, matematikk, veiledning osv. Den felles store interessen for friluftsliv er definitivt med på å forme hverdagen vår til mest mulig kvalitet ute.

Vi har laget til en naturlekeplass rett over broen til Algrøy, vi går til Blåbærskogen, Ørnhaugen, Kystkultursenteret osv.

I vår barnehage har alle barna med seg mat i sekken sin, dette begynte vi med for å utnytte turene og utetiden bedre. Vi kan være lengre på tur og trenger ikke være tilbake før etter frukten.

Barnehagen har eget sjøhus og 3 båter, en gjennomsiktig kano og kajakker som vi bruker når været tillater det. Alle ansatte som går til sjøen med barna har oppdatert livredningskurs og alle barna må ha egen redningsvest hengende i barnehagen til enhver tid.

Når det virkelig er dårlig vær og alle klær er våte har vi et gymrommet og naturfagrom, som vi bruker ved behov.

Vi har stort fokus på bøker og lesing, vi har bøker ned overalt.

Vi har en flott grillhytte med innlagt strøm. Der har vi varmekabler i gulvet og en bålgrue. Der er det godt å komme inn og varme seg på kalde dager.  

Vi har en egen byggeplass som er det mest populære stedet å være på. På byggeplassen har vi 529 lafta treplanker i ulike størrelser, og det er helt utrolig hva barna våre klare å bygge helt på egenhånd.